Мероприятия в зеленчуковата градина.

Защо е необходимо краставиците да се подхранват?

Подхранването на

краставиците е необходимо за правилното развитие на растенията , за предотвратяване на редица заболявания, помага за активния цъфтеж и образуване на плодове. Като се има предвид, че изискванията на тази култура основно са влага и топлина , достатъчно е да направите 3-4 подхранвания на сезон с органични или минерални торове. Те могат да бъдат както листни, така и в корена. Традиционно използвантор, който дава добър резултат е уреята.


Как да използвате правилно урея (карбамид) при краставиците?


Уреята е универсалентор, в който преобладават азотните съединения. Благодарение на съдържанието й растението получава всички необходими вещества за добър растеж, развитие и изобилие от плод.

Какви са признаци за нуждата от торене:
• стъблата и листата са бледи, растението се развива лошо;
• Цветните пъпки са малко, изглеждат недоразвити и слаби.
Ако забележите тези признаци трябва незабавно да ги подхраните, в противен случай листата могат да опадат и реколтата ще намалее.
Количеството урея по време на плододаване е 50 г урея за 10 литра вода. За листно внасяне са нужни 10-15 г за 10 литра вода.
При кореновото внасяне натор е важно да не се допусне окисляване на почвата. Необходимо е да се работи в облачно време преди дъжд, което ще помогне на тора да проникне по-дълбоко в почвата и по-ефективно да подейства на растението. Ако няма дъжд, след извършване на торенето е необходимо да се направи обилно поливане.