Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function : The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Полезна информация за земеделските култури. Листни торове при стресови ситуации.

 

Прилага се и при <strong class=стресови ситуации" width="400" height="300" />

Освен че подхранват растенията, листните торове им осигуряват и допълнителна защита при стресови ситуации , причинени от неблагоприятни фактори на средата - суша, преовлажняване, градушка и др.

Повечето овощни видове реагират много добре на няколкократно внасяне на листни торове. Това се извършва в различни фази от развитието на овошките, като най-подхоящо е да се прави в следните: край на цъфтежа, нарастване на плода, избистряне на плода, след беритба.

Веднага след градушка засегнатите растения се третират с листен тор, който от една страна калцира раните, а от друга - пречи на проникването на болести през наранените части. Така растенията усвояват хранителните елементи много бързо, което води до увеличаване на съдържанието на хлорофил и съответно до активизиране на фотосинтезата на останалата листна маса

За борба с горчивите и корковидните петна при ябълката и крушата се препоръчват от 3 до 5 пръскания през вегетационния период. Те започват през юни, като се внасят през две седмици. За целта най-често се използва лактофол основен.

При установяване на железен дефицит трябва да се приложи лактофол желязо.

При върхово гниене на плодовете, както и при прекомерна влага, е препоръчително да се внесе лактофол калий и калции.


Още за отглеждане на зеленчуци и овощни култури: