Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Не торете дръвчетата с азотен тор - Торене

Всичко за правилното хранене на растенията.

Не торете дръвчетата с азотен тор.

В никакъв случай не торете с азотен тор плодните дръвчета, храсти и други многогодишни растения през втората половина на лятото. Това би довело до поява на нови

летрасти, за които оставащото време до края на лятото няма да е достатъчно, за да узреят. Така растенията ще се окажат неподготвено за зимата и вероятността да измръзнат е много голяма.
Сега свършете три неща в градината
1. Редовно събирайте падналите под дръвчетата плодове – ябълки, круши, сливи и др. Те вероятно са червиви и в тях има ларви на плодови червеи. Не им давайте възможност да оживеят и с нова сила да се нахвърлят по здравите плодове на дървото.
2. Ако има претоварени с плод дървета не се колебайте – премахнете всички дефектни, недоразвити, червиви или болни плодове, намалете бройката в кичурите с по 3-4 плода. Така силата на дървото ще се насочи за изхранване на най-качествените плодове.
3. Накрая поставете подпори под натежалите и огънати клони, за да защитите дървото от счупване. Поставяйте ги внимателно така, че да са най-необходимото място. Между подпората и дървото се слага подложка от мека материя (плат, гума и др.), за да не се нарани кората.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates