Мероприятия в цветната градина.Цветята в детската стая.

Цветята в детската стая трябва,

на първо място да пречистват въздуха от вредни вещества и да отделят много кислород. С тази задача ще се справи хлорофитума, който расте много бързо, пречиства въздуха от много химически примеси, бактерии, вируси.
Бактерицидните свойства на маслата от цитрусови култури също спомагат за пречистването на въздуха, както и за успокояване на хиперактивни деца. Такова растение може да отгледате само от семка на цитрусов плод. Разбира се, няма да има плодове, защото трябва да бъде облагородено, но листата от цитрусови култури имат същите свойства като цветовете и плодовете.
В детската стая също може да намери място и папратта, тя има има голяма зелена листна маса и също пречиства въздуха и облекчава стреса, който често получават децата през учебната година.
Хипеаструма е не само красив, но и изключително полезно растение за всяка стая, тъй като освобождава вещества, които се борят с вредните микроорганизми.
Със споменатите цветя списъкът за детска стая не свършва, там може да отглеждате също и гардения, аспарагус, бегония, розмарин, роза. Всички те са ефективни естествени филтри, които ще създадат положителна атмосфера в стаята.
Но има цветя, които в никакъв случай не трябва да бъдат в детската стая. Това са олеандър, дифенфанбая, монстера, алоказия, сукуленти, ехмея. Някои от тях са отровни, други имат твърде голяма енергия.