Полезна информация за цветята.През април се оформя цветната градина.

През април се оформя цветната градина

Почвата, в която ще засаждате или засявате едногодишни цветя, трябва да бъде рохка. Това ще постигнете с прекопаването й на 10-15 см дълбочина. Добре е преди това да разхвърлите по 2-3 кг на квадратен метър угнил оборски тор. Постарайте се всичко това да направите още в началото на месеца , за да използвате по-пълноценно следващите по-топли дни.

Почистете декоративните храсти от счупени и силно сгъстяващи ги клони и разрохкайте почвата около тях. Някои от тях като форзицията, лоницерата, японската дюля, декоративните сливки и др. вече ще цъфтят.

Тревните площи също се нуждаят от разрохкване на почвата. Това може да направите с помощта на греблото, като същевременно ще ги почистите от мъртви листа, окапали сухи клонки и друга гниеща органична материя. Раздерете почвата без страх. Така тя ще се затопли по-бързо, корените ще се активизират, а посевът ще се сгъсти.

Април е подходящ момент и за създаване на нови тревни площи. Трябва обаче да не се подценява възможното засушаване. Затова е нужно да се осигури поливане чрез дъждуване.


Още за цветята:
Източник: Български фермер