Мероприятия в зеленчуковата градина. Колко често да поливаме краставиците?

Краставиците трябва да се поливат често в периода на цъфтеж и плододаване. Стресът от недостиг на вода повишава съдържанието на веществата,

които са отговорни за горчивия вкус на краставиците. Краставиците растат бързо, затова в зависимост от условията и типа почва им е нужна от 25 до 50 мм вода на седмица. Главното е почвата да се поддържа постоянно влажна. Затова е достатъчно поливане 2 пъти седмично, ако почвата е песъчлива и по-често.

Мулчирането на краставиците също ще помогне за борбата със стреса от недостига на влага и ще повиши добивите. Мулча не само запазва влагата в почвата, но и пречи на растежа на плевелите.

Краставиците не обичат жаркото слънце. Високите температури не само оказват влияние на качеството на плодовете, но увеличават и числото на мъжките цветове.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));