Зеленчукова градина. Подправките са растения, които се отглежда почти целогодишно вкъщи особено от любители, които нямат градина.

Засадените подправки в саксия никога не се излишни. По-рядко у дома се отглеждат салати, марули, а дори целина, цвекло, аспержи и ревен. Запалените градинари не се спират пред нищо и опитват и с по-нетрадиционни видове. Освен марули и салати, които засаждат в саксии или сандъчета, те отглеждат дори и не толкова традиционни за нас видове - листна целина и листно цвекло.

Вместо да ги разсадят в градината, където да презимуват, те ги засаждат в саксии или сандъчета и ги внасят вкъщи. Имайте предвид , че растенията предпочитат по-умерени температури, така че ги дръжте в не много топло помещение. Дръжковата целина и цвекло се отглеждат за листа. Те се използват за салати и ястия. Според някои градинари не е трудно да се отглеждат вкъщи. Просто ги засейте в съд и го поставете на светло място. След около месец се появяват листата. Добре е листната розетка да укрепне преди да започнете да късата листа. Винаги спазвайте правилото да късате листа от външната страна. Най-важната грижа за зеленчуците, отглеждани в саксия е поливането.