Полезна информация за Вашите пчели.Пчелните продукти са оригинални суперхрани.

Пчелите произвеждат единствената храна, която никога не се разваля.
Пчелните продукти се смятани за най-духовните и най-магически храни на планетата, а също

и за едни от най-добрите суперхрани и източници на концентрирано хранене. Силно се препоръчва редовното консумиране на висококачествени пчелни продукти. Тези, които са произведени от пчелите от диворастящи видове растения са невероятна суперхрана, която може да попълва празноти в нашето хранене до края на живота ни. МЕДЪТ в неговото органично, диво, сурово, нефилтрирано състояние е богат на минерали, антиоксиданти, пробиотици, ензими и е една от храните с най-висока вибрация на планетата. Той е целебна храна, която осигурява лесносмилаема и действаща успокояващо форма на захар ( енергия ) за тялото.ПЧЕЛНИЯ ПРАШЕЦ е най-съвършената суперхрана намерена в природата. Съдържащ витамин В9 и всичките 22 аминокиселини, той е приятен на вкус, богат на енергия източник на пълноценен белтък. ПРОПОЛИСЪТ е изключително целебна имуноподържаща и антибактериална субстанция и има дълга история на билкова и алхимична употреба. От гледна точка на наскоро появилият се синдром на изчезващите пчели (разрушена пчелна колония) и криза в опрашването, който между другото засяга основно неорганичната (конвенционалното, интензивно, професионално пчеларство, свързано с подхранване и третиране с лекарствени препарати) пчелна индустрия, е важно да се поддържат онези пчелари, които се отнасят към своите пчели доброжелателно и с любов, като използват органични (нехимични) методи на пчеларство. Препоръчваме ви, когато е възможно да избирате див мед. Нямаме достатъчно дива храна в нашата диета, а дивият мед е по-лесно достъпен и лесно се съхранява. Прясната дива храна има повече жизнена сила и повече подмладяващи фактори. Преди 10 000 години всички сме яли дива храна - ние просто сме се хранили с всякаква храна, която сме намирали, за да оцелеем, нищо не сме отглеждали, не е имало селско стопанство. Знаем, че минерализацията на нашите зъби и кости през ония времена е била безкрайно по-добра. Всички видове мед трябва да се ядат непреработени-сурови, тъй-като преработения при високи температури мед не съдържа ензими. Медът може да се комбинира с други, богати на минерали суперхрани, с които да се увеличи минералната абсорбация. Полезните лечебни свойства на меда се дължат на антибактериалните му свойства, както и на свойството му да задържа влага. Странични ефекти няма. Въпреки това не се препоръчва консумирането на мед от деца под 1 година, както и на мед от токсични растения. Макар последното да е рядко срещано, то все пак съществува.
Пурини и кръвна захар
Нашите клетки консервират храна в енергия (АТФ) от части от глюкозата. Някои хора(бавни окислители) имат бавен цикъл на глюкозата, така че на тях са им необходими повече въглехидрати, поради по-ниското производство на глюкоза. Гликолизния цикъл при по-бързите окислители е бърз. На тях се препоръчва да намалят храните с висок гликемичен индекс (хибридизирани храни, хранителни екстракти, прекалено богати на захар) и да увеличат храните с високо съдържание на пурин,което включва храните с високо съдържание на белтъчини, като хлорела и пчелен прашец.

Пчелен прашец

Пчелният прашец (полен) във всичките му форми е алкална храна, която е считана от специалистите за една от най-съвършените храни в природата. Полезните му свойства включват: - високи нива на антиоксиданти, които позволяват да се увеличи дълголетието чрез неутрализиране на свободните радикали. Антиоксидантите спомагат и за по-ефективна работа на билките. - мощен афродизиак и подобряващ фертилността свойства. поленът може да подобри работата на простата, тъй - като подмладява половите органи,което се дължи на съдържащите се в него семенни субстанции. - пчелният прашец увеличава силата, издръжливостта, енергията и скоростта. Той осигурява бързо възстановяване след физическо натоварване, връща сърдечния ритъм до нормално ниво подобрява издръжливостта при повтарящи се физически натоварвания. Поленът е източник на 18 витамина, включително на всичките В витамини (с изключение на В12) както и С Д и Е; витамин Р-рутин,отличен катализатор на ензими; каротини като ксантофил и бетакаротин; лецитин/холин; всички незаменими аминокиселини (общо 22 аминокиселини) 14 мастни киселини, някои от които са незаменими за обмена в човешкия организъм; 11 въглехидрати-от полизахари до прости захари; нуклеинови киселини, стероидни хомонални субстанции, растителен хормон, подобен на гонадотропина, произвеждан от човешката хипофиза. - според някои учени поленът е един от най-богатите източници на биологичен протеин в природата. Той съдържа около 25% белтъчини. В това отношение пчелният прашец съдържа 5-7 пъти повече белтъчини, отколкото яйцата, месото и сиренето. Понеже белтъчините в полена вече са преминали през храносмилателната система на пчелите, те много бързо се усвояват. Поленът е репродуктивният материал на растителния свят. Направен е от благородни субстанции (микроелементи) които са включени или левитират около зародиша на растението. Съдържа над 11 важни ензими, включително диетаза, фосфатаза, трансвераза, каталаза, амилаза и пектаза(ензим, разграждащ пектина) като всеки от тях участва в храносмилането. Само 130 гр цветен прашец могат да подпомогнат храносмилането на 1,5 кг храна, благодарение на ензимните свойства на прашеца. Експерти доказват, че тези които приемат редовно цветен прашец, намаляват дневния прием на храна с 15-20%.
Още за пчелите: