Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

В Поморие започна Националният фестивал на меда - ПЧЕЛАРСТВО

Всичко за пчеларството.В Поморие започна Националният фестивал на меда.

Второто издание на

Националния фестивал „Мед, море и слънце” събра в Поморие пчелари от цялата страна, които до 17 август ще предлагат на жители и гости на града над 20 вида мед, пчелни продукти, специализирана литература и ще демонстрират различни пчеларски техники за извличане на мед. Базарът вече е разположен на централната алея и се радва на интереса на посетителите. Фестивалът има и конкурсен характер. Съревнованието ще протече в категориите „цар и царица на меда”, „най-млад пчелар” и „най-атрактивен щанд”.

Гости на откриването бяха известният пчелар Кирил Кирилов /бай Киро/и неговите колеги от „Клуб на пчеларите Ė 1 в България” на вестник "Пчела и кошер", Областен пчеларски съюз и Сдружение на жените пчелари.

„Радвам се, че за втора поредна година, български пчелари ще представят в Поморие продукта на своя труд и искам да ги уверя, че в лицето на Община Поморие имат приятел и съмишленик, готов да помогне винаги. Радвам се че и Европейската комисия вече обърна сериозно внимание на пчеларството като един много важен сектор от земеделската политика. Пожелавам успех на всички участници.” – с тези думи кметът Иван Алексиев откри второто издание на Фестивала на меда.

 

В програмата взеха участие Мажоретен състав при НЧ „Просвета 1888“ и танцовата двойка от Клуб по спортни танци „Поморие“ – Давид Абрашев и Нанси Панайотова.

След официалното откриване, в Здравница „Сан Марина“, се проведе семинар на теми, свързани с проблемите на пчеларството, финансирането на сектора и медицинското приложение на меда. Дискусиите ще продължат и утре.

 


Източник: fermera.bg

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates