Полезна информация за зайците.Как да купим заек, без да бъдем измамени?


Независимо дали искате заек като домашен любимец или иматезайци и искат да обменят с други животновъди със зайци, има ситуации, в които винаги трябва да внимавате,

какво купувате. 
Когато решите да купите или да подмените  заек, има няколко прости неща, с който трябва да сте наясно. Ако ги разгледате, ще изберете мъдро решение и ще получите здравиживотни. В противен случай, може да ви излъжат. Ето няколко прости съвети, които трябва да следвате:

1. Погледнете внимателно общия външен вид на заек. Здравословният заек трябва да бъде нито много дебел, нито много слаб.
можете да се обърнете, разбира се, в зависимост от теглото на всяка порода оптимална зрялост. Ако отидете да си купите новозеландски заек, например, трябва да имат един възрастен заек с тегло от 3.5 до 5.0 кг.

2. Бъдете наясно, че тялото на заек е имало оток.

Не е нормално подутини появяват  се навсякъде. Ако те са налице, разбира се, означава, че заекът е болен или наранен.

3. Заешка кожа е добър показател за здравето на животните.

Тя трябва да бъде чист и спретнат, не празни секции. Ако има празни пространства, животното може да са страдали от недостиг на витамини в храната или са имали външни паразити ( ех. краста или краста).

4. Винаги проверявайте дали има замърсяване в задната част на тялото.

Това ще го посочва ясно в гръбната храносмилателни проблеми, като например диария.

5. Проверка на гениталната област. Не е добре, ако има подуване или скорошни белези.

6. Задължително трябва да се контролира и двете уши.

отвътре заешки уши трябва да са розови или червени , без тъмни петна, не скали или различни видове рани. Ако има рани или струпеи,  животното сума сърбеж , които ясно показват паразитни проблем.

7. Заешките очи  трябва да са ясни и ярки, без око петна. Проверете внимателно и в близост до очите (слъзните канали). Ако областта е мокра и косата е мокра или отсъства в тази област, не се купуват при никакви обстоятелства зайци, защото е вероятно да се разболеят.

8. Носа на животните трябва да бъде чиста, без слуз или гной (ефект на въздушни течения, студ, различни инфекции и т.н.) 

9. Задължително трябва да отвори устата си и да провери здравословното състояние на езика, венците и зъбите.

Зъбите трябва да има нормално коригиране, а не да бъде прекалено дълъг (резци). Също така, кожа под брадичката трябва да бъде чиста и суха (не мокра и сплъстена).

10. Слушайте няколко минути дишане на животните. Дишането му да се успокои. Ако дишате твърде често (като бягане), не е препоръчително да го купуват, защото те може да страдат от заболявания на дихателните пътища от вирусна или бактериална природа. 11. Оставете заек на земята и наблюдавате внимателно движенията му. Здравословният заек е нащрек и любопитни за околната среда.

12. Ако бъдещи домашни любимци, е полезно да се спазва и да реагира на този човешки начин.
Един агресивен заек се опитва да дере  или да  ухапе, ще има един идеален домашен любимец за деца или други домашни любимци.

13. Във всеки случай не купувайте един заек, който е безразличен и не реагира на никакви движения . Безразличието (placiditatea) към външни дразнители означават загуба на здраве.

Зайците са жизнени и игривиживотни, но при неправилно оглеждане често боледуват.  И един последен съвет за това как да купите заек:

Зайчета трябва да се купуват от реномирани място.  Осветен животновъди, магазини за домашни любимци или някой, който му имате доверие .Тези животновъди ще предлагат повече информация за отглеждането и грижите за новозакупени заек.


Още за животните:
Източник:dancho70.blogspot.com