Актуални агро новини.АЗПБ събира бранша край Варна – националните приоритети сядат на масата.

Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България, открехна завесата по случай предстоящата национална среща за производителите край Варна. За 6 и 7 февруари отново е предвидено силно международно участие. За поредна година организаторите на най-мащабния аграрен форум у нас събират край Варна ръководители и експерти от държавната администрация, представители на Европейската комисия и Европейския парламент, българската земеделска общност и представители на бизнеса.

Участниците ще поставят на открита дискусия стратегически теми за сектора, ще предоставят най-актуалната информация за нормативни промени, подпомагане и бъдещи възможности. Форумът има за цел да даде гласност на позиции и предложения по различни проблеми, допринасяйки за намирането на нови решения за развитието на сектора в страната.

Участие в конференцията ще вземат Йежи Плева, генерален директор на ГД АГРИ към ЕК и Чеслав и Адам Шекерски, председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП, които заедно с министър Румен Поражонов ще представят в първия конферентен ден актуална информация за подготовката на ОСП след 2020 г. в Европейския контекст на текущите дебати.

Национална среща на земеделските производители в България е най-важното земеделско събитие през годината, колкото и нескромно да звучи това, заяви Венцислав Върбанов пред камерата на Агро ТВ. По думите това е и мястото, където експерти от институциите могат да се срещнат очи в очи със земеделските стопани. Програмата, която сме заложили е много сериозна и богата и сигурно сме – много полезна за фермерите у нас, допълни Върбанов.

Традиционните теми за подпомагането на агросектора остават във фокуса на втория конферентен ден. За представяне на актуална информация и дискусия по прилагането на различни мерки и подмерки на ПРСР 2014-2020 ще говорят експерти от екипа на министър Румен Порожанов.

Агро ТВ е медиен партньор на събитието, очаквайте репортажи от форума.