Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

23% от фермерите в Германия ползват социални мрежи

Актуални агро новини.23% от фермерите в Германия ползват социални мрежи.

Всеки четвърти фермер в Германия използва социалните мрежи. Това става ясно от анкета, проведена с 420 фермери от цялата страна.

Земеделските стопани качват видео-клипчета от своята дейност, разказват за фермата си или участстват в онлайн дискусии. Най-предпочитаната социална мрежа е Фейсбук, като профил там имат 58 процента от запитаните. Почти всеки втори качва видео-съдържание в Ютюб, докато Туитър и платформите за споделяне на снимки не са толкова популярни. Собствен блог имат само 7 на сто, а във форуми се включват едва 6 процента от анкетираните.

"Модерното селско стопанство е немислимо без социалните мрежи. Те са важна платформа за обмен на опит, за продажби на собствената продукция и за комуникация с потребителите", посочват социолозите, провели анкетата. Благодарение на тези медии фермерите могат да представят своето стопанство и да спечелят доверието на крайния клиент.

Допитването показва, че 84 процента от стопаните използват социалните мрежи и за получаване на информация. Следват поддръжката на собствения имидж и за реклама на продукцията – 24 на сто. Чрез социалните мрежи се търсят и курсове за обучение, както и работна ръка.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates