Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Значителна облачност с малка вероятност от валежи

Актуални агро новини.Значителна облачност с малка вероятност от валежи.

Днес облачността ще е предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Видимостта в следобедните часове ще се подобрява, но на отделни места в низините и котловините, през по-голямата част от деня, ще остане намалена. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до умерен и с него ще се пренася по-топъл въздух. Дневните температури ще са в широки граници: от 2°-3° в Северозападна до 10°-12° на места в Югоизточна България и Предбалкана, за София – около 6°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините, след временното разкъсване, през деня облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежи не се очакват. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 8° по Северното Черноморие, до около 12° по Южното. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates