Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Значителна облачност с превалявания в Югозападна България

Актуални агро новини.Значителна облачност с превалявания в Югозападна България.

Днес облачността ще бъде значителна, преди обяд на много места в равнините ще е мъгливо. На много места с валежи от дъжд, над 1000 метра от сняг. По-значителни ще са валежите в Югозападна България, а в Рило-Родопската област снежната покривка ще се увеличи още. В Източна България и на места по северните склонове на Стара планина ще духа умерен до силен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в Източна България – между 11° и 14°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

В планините облачността ще бъде значителна и в масивите от Западна и Централна България ще вали сняг, под 1000 метра - дъжд. В Рило-Родопската област валежите ще са значителни. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 13°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates