Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

ЕК определи нови квоти за безмитен внос

Актуални агро новини.ЕК определи нови квоти за безмитен внос.

Нови квоти за безмитен внос на

аграрни продукти и храни от трети страни обяви Европейската комисия. Те ще влязат в сила след излизането на Великобритания от Съюза.


Новите квоти са изчислени така, че от досегашните количества са извадени доставките за Обединеното кралство. Заради различията при вноса във Великобритания не всички продукти са засегнати от намаление. Така например квотата за живи говеда остава непроменена.

Квотите се определят не само за самите продукти, но и за всяка страна, изнасяща за Европейския съюз, обясниха от Брюксел. В зависимост от търговията на държавата с Великобритания, това дава отражение върху квотите. Комисията изтъкна, че е много вероятно новите тарифи да бъдат постановени едностранно, без да са договаряни с доставчиците, тъй като до евентуалния Брекзит остава много малко време.

Налага се Европейската комисия да определи новите стойности преди за Великобритания да влязат в сила тарифите на Световната търговска организация, а това ще се случи, ако между Лондон и Брюксел няма сделка.

Пример за промяната е говеждото месо от Австралия. Според новите стойности Европейският съюз ще има внос с 35 процента по-малко от Петия континент. Това е британският дял от общия импорт.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates