Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Изчезналата боа в пловдивски търговски център е от вида жълта анаконда

Актуални агро новини.Изчезналата боа в пловдивски търговски център е от вида жълта анаконда.

Избягалата змия в пловдивски търговски център е от вида жълта анаконда. Влечугото е било в зоомагазин, на който е предстояло  откриване.

Сигналът е подаден на „зеления“ телефон. При проверката от екоинспекторите се установява, че в търговския обект се извършва монтаж на аквариуми и терариумни клетки. В зоомагазина са открити декоративни рибки и 2 хамелеона, за които са представени регистрационни карти, издадени от РИОСВ – Пловдив.  

Боата има направена регистрация в РИОСВ – Пловдив през 2013 година в съответствие със Закона за биологичното разнообразие и CITES (Конвенция за международна търговия за защитени видове от дивата флора и фауна). От 2 февруари 2019 г. има нов собственик, който ще открие зоомагазин. Има 14-дневен срок за пререгистрация. Жълтата анаконда не е отровна змия и според експертите не е опасна за хората.

Според Закона за ветеринарномедицинската дейност обектите за отглеждане на диви животни са на подчинение на ОДБХ. Определени видове, като боа, хамелеони подлежат на регистрация в РИОСВ.

Змията е открита в западната част на сградата късно вчера в една от вентилационните тръби.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates