Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Заработи най-големия соларен парк на вода

Актуални агро новини.Заработи най-големия соларен парк на вода.

40 мегавата електроенергия произвежда най-големият в света соларен парк, разположен върху водна повърхност. Съоръжението се намира в околностите на Пекин и е изградено в бивша открита мина за въглища.

Мястото не е избрано случайно, тъй като водата в новоизникналото езеро е силно минерализирана и е негодна както за пиене, нито за напояване, обясняват от държавната електрическа компания. Соларният парк заема площ колкото 120 футболни игрища и се състои от 165 хиляди слънчеви панели.

В процес на изграждане са още няколко подобни инсталации, които оползотворяват иначе неизползваеми площи. Освен, че по този начин се пести ценна за земеделието земя в пренаселената страна, водата охлажда соларните панели и ги предпазва от повреда при екстремно високи температури.

Китайските водни соларни паркове са най-новата инициатива на Пекин за преход към намаляване на вредните емисии. Доскоро страната беше един от най-големите замърсители на въздуха в света, но през последните няколко години се стреми към повече възобновяеми енергии. Последните три години в Китай са били най-горещите откакто се води статистика

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates