Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Веселие и вино на Дионисиевото шествие за „Винария 2019“

Актуални агро новини.Веселие и вино на Дионисиевото шествие за „Винария 2019“.

Червено вино Сира и Мерло ще се лее на  Дионисиевото шествие, което по традиция предшества откриването на Международната изложба „Винария“ в Пловдив. Жителите и гостите на града могат да опитат гроздовия еликсир, да се повеселят с живописния спектакъл, сътворен от кукери и гайдари от Калофер заедно с фолклорния ансамбъл „Тракия“.

Празненството ще започне в 11:30 часа на 17 февруари, неделя, от  градинката до Римския стадион. Шествието ще мине по главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на кметството.

Всяка година тържеството събира многохилядна публика и завършва с хоро. Обща наздравица дава символичен старт на  „Винария“. Тази година изложбата за лозарство и винарство ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор заедно с Националната лозаро-винарска камара.

Посетителите отново ще се насладят на колекциите от вина и високо алкохолни напитки, представени от български и чуждестранни фирми. За първи път ще бъдат презентирани  купажи от биоарония и биомалина с Mавруд, а също – синьо вино с екстракт от водораслото спирулина, които са световни новости.

Силен акцент са вината от местни сортове, предлагани от бутикови изби и печелещи вниманието на ценителите със съхранените специфични качества. В съпътстващата програма на изложението са включени дугустациите „10 вида занаятчийско вино от Mерло“  и „Тероарите на Южен Сакар – Сира с много лица”, организирани от Българска асоциация на независимите лозаро-винари.

Най-добрите марки вино и алкохолни напитки отново ще бъдат демонстрирани в уникалния Град на виното и деликатесите заедно с широка гама храни и гурме специалитети от участници в изложбите „Фудтех 2019“ и  „Вкусове от Италия“. Там ще бъде разположен и суши бар, за да допълни палитрата от вкусни изкушения. Гостите на трите изложения ще имат възможност да дадат своите оценки за предлаганите продукти в конкурса „Изборът на потребителя“.

Специалистите ще видят нови технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната индустрия, както и иновации за селското стопанство, демонстрирани на изложбата „Агра“, която се провежда по същото време.

Трима посетители ще спечелят наградите, осигурени от Международен панаир  Пловдив: бензинова косачка, водоструйка и електрическа фреза.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates