Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

ЕС дава 9 млн. евро за земеделието в Молдова

Актуални агро новини.ЕС дава 9 млн. евро за земеделието в Молдова.

Техническа и финансова помощ в размер на 9 милиона евро ще получи Молдова от Европейския съюз, за да се подпомогне развитието на селските региони в страната. Това става ясно от съобщение на агроведомството в Кишинев.

Проектът ще бъде осъществен в тясно сътрудничество с Австрийската агенция за развитие, се казва още в съобщението. Целта на мероприятието е да се повиши конкурентоспособността на селскостопанския и хранително-вкусовия сектор. За целта ще бъдат създадени интегрирани култури като соя в националната и световна верига за създаване на стойност, а инфраструктурата за водоснабдяване и канализация в селските райони ще бъде укрепена чрез безопасно обезвреждане на отпадъчните води.

В рамките на проекта, който продължава до 2021 година, фермерите, преработвателите, сертифициращите органи и държавните институции ще имат възможност да участват в различни семинари и обучения, които да подобрят аграрното образование в Молдова. При тези обучение ще се наблегне на начините на предлагане на земеделските продукти на вътрешния и външния пазар, използване на акредитация и сертифициране, промени в политическите документи и привеждане на правната рамка в съответствие със стандартите за качество на Европейския съюз.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates