Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Ново обединение на риболовците

Актуални агро новини.Ново обединение на риболовците.

Ново секторно сдружение у нас. Риболовците между Дуранкулак и Бяла са обединени в  „Черноморски изгрев“ - първата официално призната организация на производителите. Основната цел на сдружението е свързана с опазването на биологичните ресурси.

Организацията обединява значителна част от риболовните кораби в Северното Черноморие, предимно в района между Бяла и Дуранкулак. Сдружението обединява около 35 фирми, които разполагат с 46 риболовни кораба и дължина над 12 метра. Официално сдружението Черноморски изгрев получава позволение за роболов във водите на Черно море и във Европейския съюз за определени видове риба, сред тях са калкан, барбуня, трицона, акула, сафрид, чернокоп, рапани.

Дейността на сдружението ще е свързана със стабилизиране на рибните пазари. Представителите на сдружението ще реализират плановете си чрез спазване на пазарните изисквания, колективно планиране на риболовните дейности, рекламиране на рибата от Черноморието, както и промотиране на предлаганите продукти на сдружението. Ангажиментите на асоциацията включват следенето и насърчаването към устойчиви риболовни практики, премахването на незаконния риболов, както и мерки за подобряване на селективността на риболовните уреди.


Aвтор: Елена Дочева

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates