Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Да има строг контрол при обвързаното подпомагане

Актуални агро новини.Да има строг контрол при обвързаното подпомагане.

Да има строг контрол и множество проверки на земеделските стопани, получаващи обвързаното подпомагане в зеленчукопроизводството. За това настояват от Националната био асоциация. Земеделци са алармирали браншовата организация, че имат съмнения за производители, които източват парите от подпомагането.

Земеделското министерство и Държавен фонд „Земеделие“ нямат отработен механизъм за контрол, което позволява измами, посочват браншовиците. Те обясняват и схемата на измамата – производители засяват огромни площи със зеленчукови култури без да полагат особени грижи. След това подават очертаните площи за субсидия по обвързаната подкрепа в зеленчукопроизводството.

Необходимо е да се спре тази порочна практика и подпомагането да отиде при реалните фермери, а не при тези мними стопани, недоволстват от Националната био асоциация и предлагат мерки.

Желанието на Асоциацията е земеделското министерство да работи в симбиоза с браншовите организации, но такъв интерес от страна на администрацията засега няма.

 

Aвтор: Данаил Андреев

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates