Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

НДЕФ обявява литературен конкурс за ученици на екотема

Актуални агро новини.НДЕФ обявява литературен конкурс за ученици на екотема.

За тринадесета поредна година Националният доверителен екофонд (НДЕФ) в партньорство с Фондация „Екологичен форум плюс“ и Национален парк „Рила“ обявяват конкурс за литературно есе за Националната награда за природозащита „Мими Праматарова“. Тази година темата е „Топлинни острови – градове градини“.

Конкурсът е насочен към ученици от средните училища в България, родени през периода 1 януари 2001 – 31 декември 2003 г. Творбите могат да са в различни жанрове – стихотворение, разказ или есе, и не бива да надхвърлят 1000 думи. Крайният срок за изпращане на произведенията е 6 май 2019-та, а победителите ще бъдат обявени на 5 юни.

Темата на тазгодишния конкурс „Топлинни острови – градове градини“ съдържа два свързани аспекти на климатичните промени – необходимостта да се адаптираме към тях и от действия за намаляване и усвояване на въглеродния диоксид. Това става чрез повече зеленина в големите градове. Терминът „ефект на топлинните острови“ (heat islands effect) описва застроени територии, които са значително по-топли от близките им извънградски зони.

Конкурсът на името на първия директор на Национален парк „Рила“, природозащитник и приятел на децата и младите хора Мими Праматарова се провежда от 2006 г.
Подробна информация може да откриете на сайта „Климатът и аз“ https://myclimate.bg/en/, както и  на следния линк https://myclimate.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-2019/

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates