Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Министър Димов обсъди с ирландския си колега добри практики в областта на кръговата икономика

Актуални агро новини.Министър Димов обсъди с ирландския си колега добри практики в областта на кръговата икономика.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с държавния министър за природните ресурси, въпросите на общността и дигиталното развитие на Ирландия  Шон Кени. Двамата обсъдиха актуални въпроси от европейския дневен ред в областта на климатичните промени и кръговата икономика, включително мерки за намаляване на емисиите на парникови газове.

Министър Кени сподели с българския си колега добри практики за намаляване на въглеродните емисии в селското стопанство и транспорта, както и за постигане на целите за енергийната ефективност. Министър Димов изтъкна значението на създаването на благоприятна икономическа и регулаторна среда за реализирането на инвестиции в устойчиви и „зелени“ производства и бизнес модели, включително и в иновативни решения. Той подчерта, че трябва да се отчитат националните специфики в отделните държави членки при реализирането на подобни инициативи.

Двамата министри се съгласиха, че обмяната на опит и добри практики са от ключово значение за успешен преход към кръгова икономика, не само с цел осигуряване на по-чиста околна среда, но и за гарантиране на по-добри условия за живот за всички европейски граждани.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates