Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Намаляват внесените количества рапица в Германия

Актуални агро новини.Намаляват внесените количества рапица в Германия.

3 милиона тона рапица е внесла Германия през първото полугодие на стопанската 2018/19-та, става ясно от митническите документи. Количеството е с 8 процента по-малко от същия период на миналата година.

През зимата експертите прогнозираха засилен внос на рапица, но вместо това се случи точно обратното, защото преработвателите свиха производството си през последното тримесечие на миналата година с цели 6 процента.

Вследствие на слабата реколта не само в Германия, но и в целия Европейски съюз, на разположение бяха 2 милиона тона по-малко рапица. Това доведе до намален износ.

През изминалите години Федералната Република внасяше необходимите си количества предимно от Франция, сега обаче начело на доставчиците излезе Украйна. През първата половина на настоящата стопанска година пратките от бившата съветска република са се увеличили с 30 процента. На второ място в момента е Румъния, чиито доставки са нараснали с 40 на сто, докато френските бележат спад от 18 процента. Вносът от Холандия се е увеличил с 15 на сто, като се смята, че става дума основно за украинско производство, минало през холандските пристанища.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates