Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Инициативата “Лесовъд за един ден” събужда у децата любов към гората

Актуални агро новини.Инициативата “Лесовъд за един ден” събужда у децата любов към гората.

Днес, 21 март 2019 г. по повод честване на Международния ден на горите, Регионална дирекция по горите - София проведе образователни инициативи под надслов "Да се научим да обичаме горите" в две столични училища.

Експерти от дирекцията запознаха подрастващите поколения от 1 "г" клас на 120 ОУ "Г.С. Раковски" с функциите на гората и ползите от нея. Под формата на игри децата научиха кои животински и дървесни видове обитават нашите гори.

Eкспертите от ДПП „Витоша“ Десислава Гюрова, Юлиан Антонов, Надежда Стоянова и Галя Хаджиева, гостуваха на второкласниците от 32 СОУ „Св.  Климент Охридски“. Експертът по флората Десислава Гюрова разказа на децата с какво се занимават лесовъдите и колко е важна грижата за гората. След това се проведоха интересни лесовъдски игри, от които малчуганите получиха информация за различните видове растения и дървета в България, разбраха за какво се използват семената на шишарките, каква е разликата между мъха и лишея и защо трябва да опазваме природата.

Децата получиха тематични подаръци, издадени от Дирекцията на Природен парк „Витоша“ - плакати за дърветата, лечебните растения, птиците и животните, обитаващи Витоша и си тръгнаха с много положителни емоции от срещата с представителите на парковата администрация.

В 32  СУ "СВ. Климент Охридски",  учениците от 6 "ж" клас бяха запознати с процеса на  събиране на  семена, отглеждането на фиданки в горските разсадници, създаването на нови гори и необходимостта от тях за защита на почвата от ерозия, осигуряване на местообитание за множество видове и регулиране на  местния климат.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates