Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Националната асоциация на младите фермери проведе първата си неформална среща

Актуални агро новини.Националната асоциация на младите фермери проведе първата си неформална среща.

Петър Петров, Председател на Управителния съвет, бе домакин на първата неформална среща на членовете на НАМФБ, чиято цел бе сплотяване на екипа и очертаване на предстоящите съвместни дейности през 2019 г. Положена бе основата на нова традиция - подобни срещи да се провеждат ротационно в стопанствата на членовете на НАМФБ като средство за обмен на добри практики между младите фермери. Посредством реалният досег до стопанствата, младите земеделски производители ще имат възможност да се запознаят отблизо с предизвикателствата и предимствата на различните земеделски сектори и начини на управление на фермите.

Мисията на семейното стопанство на Петър в Габрово - е да  популяризира  и съхранява  българската природа, културно наследство, бит и традиции. Семейният комплекс за селски еко-туризъм се състои от къща  за гости, ферма за млечни  крави, месодайни овце, коне, малък  пчелин, развъдник  за българско  овчарско  куче, зайци, пъдпъдъци  и  занаятчийско ателие  „Живи  български  занаяти и  традиции”, изградено по проект към програма „Младежта в действие”.

В рамките на двудневния си престой младите фермери се потопиха  в  атмосферата  на  старите  български  традиции  и  занаяти, българска  традиционна  кухня, базирана  на  екологично  чисти  продукти.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates