Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Часът на Земята ще бъде отбелязан днес под мотото "Свържи се с природата"

Актуални агро новини.Часът на Земята ще бъде отбелязан днес под мотото "Свържи се с природата".

Най-голямата природозащитна инициатива в света „Часът на Земята” се готви за рекорд тази година. За първи път днес във времето от 20.30 до 21.30 часа светлините в градовете на 188 държави по света ще бъдат загасени в знак на съпричастност с екологичните проблеми. В София кулминацията ще бъде огнено шоу, акустичен концерт и нощно изкачване на Черни връх, разказва Константин Христов от WWF пред Дарик радио. Мотото тази година е "Свържи се с природата".
 
„В момента, в който София ще потъне в мрак WWF кани всички на акустичен концерт, както и на традиционното огнено шоу. Тази година към инициативата се присъединяват десетки общини. Интересно е, че организацията на българските скаути се включва в часа на земята, мобилизирайки деца и младежи от клубове в цялата страна. Черешката на тортата, ако мога така да се изразя, за любителите на суровата природна красота, WWF и Българската асоциация за ски свободен и екстремен стил, организират нощно изкачване на Черни връх. Инициативата всъщност се провежда за трета поредна година, но всеки път има все по-голям и по-голям интерес. Тази година сборният пункт ще бъде пред хижа Алеко в 19.30.“

В градинката пред Народния театър, където ще се състои и акустичния концерт, през целия ден ще има фермерски базар, както и пунктове за текстил и стара техника. От Столичната община пък ще осветят зеления сигнал на 50 светофара в София във формата на сърце.
 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates