Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Сътрудничество в областта на селското стопанство

Актуални агро новини.Сътрудничество в областта на селското стопанство.

България и Индия може да бъдат успешни бизнес партнъори и в бъдеще в областта на селското стопанство. Страните търгуват с млечни продукти, розово масло и български вина.

Индия е 7-мата по големина държава в света с най-бързо развиващата се икономика. В страната са регистрирани 119 милиона фермери и 144 милиона работници в селскостопанския бизнес. Общо в аграрния сектор работят 263 милиона души.

Жените са гръбнака на земеделското общество. Особено важна роля заемат в малките стопанства, където повечето от храната се произвежда с цел препитаване. Жените там работят наравно с мъжете.

Индия и България отглеждат някои сходни продукти, въпреки различните климатични условия. Такива са зърнените храни, маслодайните семена, плодовете и зеленчуците. В Индия също се култивират рози. Te са традиционен сорт за парфюмната индустрия, от тях се произвежда розово масло, наречено итер. Индия изнася за България основно маслодайни семена, растителни и животински мазнини, а внася от България зеленчуци, фураж, както и маслодайни семена.

Автор: Елена Дочева

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates