Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Бразилия увеличава износа на живи животни

Актуални агро новини.Бразилия увеличава износа на живи животни.

Бразилия продължава с експанзията си на пазара на живи говеда. След като преди няколко седмици Малайзия даде разрешение за внос на животни, сега и Казахстан отваря границите си.

От съобщение на бразилското земеделско министерство става ясно, че Казахстан и Бразилия са подписали споразумение за вноса на живи бразилски говеда. Според агроведомството това е знак на международно признание на високите стандарти, прилагани в говедовъдството в южноамериканската държава.

Все още не е ясно кога ще се осъществи първата доставка и колко животни ще бъдат транспортирани всяка година. Независимо от това отварянето на пазарите на Малайзия и Казахстан ще доближат Бразилия до целта да пласира минимум 1 милион живи говеда на международния пазар, коментират експерти.

Още през миналата година страната удвои износа на живи говеда – от 400 хиляди през 2017-та на почти 800 хиляди. Тогава основните купувачи бяха Турция, Египет и Ливан -  в които по религиозни причини важат специални правила за клане. Затова тези държави предпочитат да внасят живи животни, които да бъдат обработвани в местни кланици. 

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates