Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

За четвърти път се провежда Национален конкурс за млади фермери 2019

Актуални агро новини.За четвърти път се провежда Национален конкурс за млади фермери 2019.

За четвърта поредна година евродепутатът Владимир Уручев провежда Национален конкурс за млад фермер в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ).

По традиция, победителят в Националния конкурс ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие, в което посочват име и данни за контакт, кратко описание на земеделската дейност, както и описание на устойчивите и иновативни практики, които се прилагат в стопанството на младия фермер. Към формуляра за кандидатстване могат да бъдат приложени и допълнителни материали - снимки на стопанството/линк към интернет страница на стопанството/публикации в медиите и др.

Основните критерии за оценка на проектите са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, чрез използването на иновативни методи в селското стопанство.

Селекцията на национално ниво ще се осъществи от жури, определено от евродепутата Владимир Уручев и партниращите организации, в съответствие с критериите за оценка.

Срок за подаване на заявленията за участие: 15.05.2019 г. на e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  с текст „Национален конкурс за млади фермери 2019".

Класирането и обявяването на победителите ще се състои на 30 май в Аграрен университет-Пловдив в рамките на Втория Национален форум на младите фермери.

Формуляр за кандидатстване може да свалите от тук.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates