Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Увеличават се възможностите за стокообмен между България и Мароко

Актуални агро новини.Увеличават се възможностите за стокообмен между България и Мароко.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна в  гр. Мекнез със своя марокански колега Азиз Ахануш, министър на земеделието, рибарството, развитието на селските райони, водите и горите на Кралство Мароко. Двамата обсъдиха възможностите за увеличаване на стокообмена между двете страни със селскостопански стоки и за задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на земеделието и храните. Във връзка с изпратения в началото на април т.г. образец на сертификат за комбинирани фуражи, добавки и суровини, предназначени за хранене на животни, министър Порожанов поиска съдействие за приоритетно разглеждане и одобряване на документацията.

Министърът проведе също  среща с кандидата на Франция и на ЕС за поста Генерален директор на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) Катрин Жаслен-Ланел.

Министър Порожанов  участва в откриването на 14-то издание на най-голямото на африканския континент Международно селскостопанско изложение SIAM, което се провежда от 16 до 21 април в Мекнез под патронажа на краля на Мароко и се посещава от над 1 милион души. Страна-партньор тази година е Конфедерация Швейцария.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates