Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Изкуственото месо ще обхване 10% от пазара на месни продукти през следващото десетилетие

Актуални агро новини.Изкуственото месо ще обхване 10% от пазара на месни продукти през следващото десетилетие.

Според анализаторите на Barclay реакцията на потребителите върху появата на изкуствено говеждо месо, колбаси и други е доста положителна. Ето защо експертите прогнозират, че така нареченото "алтернативно месо" ще обхване 10% от пазара на месни продукти през следващото десетилетие, пише meat-inform.com.

Според анализа на Barclay, през следващите 10 години пазарът на такива продукти като специфично говеждо месо, изкуствени колбаси и хамбургери ще достигне около 140 милиарда долара, тъй като настоящата реакция на потребителите към тези продукти е окуражаваща.

„Макар да е вероятно няколко години преди въвеждането на лабораторно месо на рафтовете на супермаркетите, пазарът за изкуствено месо от растителен произход да продължава да расте по-интензивно от пазара на животински протеини и очакваме тази тенденция да продължи и през следващите години”, се казва в доклада Barclay.

Въпреки че вече има две добре познати компании, които произвеждат изкуствен фураж на световния пазар, гигантите на хранителната индустрия като Tyson Foods и Nestle също обявиха планове за разширяване на производството и пускане на алтернативно месо на пазара през следващите месеци.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates