Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Предвиждат се промени в Наредба 4, засягащи хуманното отношение към животните

Актуални агро новини.Предвиждат се промени в Наредба 4, засягащи хуманното отношение към животните.

Ангажиментът по мярка 14 "Хуманно отношение към животните" да бъде съкратен от 5 на 1 година. Това предвиждат промени в Наредба 4. Срокът за обществено обсъждане на проекта е до 24 юни.

Проектът засяга двете включени подмерки - 14.1 „Хуманно отношение към животни в сектор Едри преживни животни" или подмярка 14.2 „Хуманно отношение към животни в сектор Дребни преживни животни".

Част от промените ще бъдат обсъдени от Асоциацията с експерти на земеделското министерство. Измененията в Наредба 4 са свързани и с със свободното отглеждане на животните.

Целта на промените е фермерите да имат яснота относно допустимостта по мярка 14. Нов текст уточнява как се прехвърлят поетите ангажименти по мярката при промени на собствеността на фермата. Прехвърлянето ще се извършва чрез декларация по образец, подписана от двамата кандидати. Документът трябва да се подаде в Отдел "Прилагане схемите и мерките за подпомагане" на Държавен фонд „Земеделие" по адресна регистрация на прехвърлителя. Важно условие е, това да стане не по-късно от 1 декември на годината на подаване на заявлението за подпомагане или плащане. От своя страна Държавен фонд „Земеделие" писмено ще информира земеделските стопани за изплатената им помощ.

За повече подробности следете Новините на АгроТВ

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates