Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Кои аграрни експерти влизат в новия ЕП ?

Актуални агро новини.Кои аграрни експерти влизат в новия ЕП ?.

Голяма част от по-известните европейските земеделски политици се завръща с нов мандат в Европейския парламент. Това показват резултатите от европейските избори в неделя. 

За Франция в новия състав на Европарламента се завръща Ерик Андийо от групата на Социалдемократите. Досега той беше говорител на групата по селскостопанските въпроси, освен това и докладчик по регламента за Общия пазар и Общата селскостопанска политика след 2020-та.

Друг докладчик по ОСП, испанката Естер Гарсия от групата на Европейската народна партия, която отговаряше за стратегическите планове, най-вероятно няма да запази мястото си. Сред неуспелите кандидати е и бившият заместник-председател на Аграрната комисия, Мария Габриела Зоана от Румъния.

Вторият заместник-председател на комисията Клара Агилера Гарсия от Испания, ще продължи дейността си, редом с ирландката Майрийд МакГинес, която заемаше високия пост на вицепрезидент на Европейския парламент. С подновени мандати са и италианецът Херберт Дорфман от ЕНП и унгарският социалист Тибор Шани.

Почти сигурно е завръщането на първия заместник-председател на Аграрната комисия, Паоло де Кастро от Италия. За другите италиански представители все още няма потвърдени официални резултати. Същото се отнася и за българските депутати.

Новият Европейски парламент ще се конституира на 2 юли, тогава ще бъде избран и новият състав на Аграрната комисия. Нейното първо заседание е насрочено за 8 юли, когато ще бъде избрано и ръководството.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates