Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

В БАБХ се проведе среща по повод идентифицирането на животни под селекционен контрол

Актуални агро новини.В БАБХ се проведе среща по повод идентифицирането на животни под селекционен контрол.

Среща между представители на дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите"(ЗХОЖКФ) към БАБХ, Българския ветеринарен съюз (БВС), Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и развъдните организации се проведе вчера, 6 юни 2019 г., в БАБХ. Поводът бе обсъждането на констатираните проблеми при идентифицирането на животни под селекционен контрол и възможностите за преодоляването им.

Всички участници потвърдиха позицията си, че без съдействието на стопаните на животните, не би могло да се очаква и да се гарантира, че идентификацията може да бъде осъществена съвсем коректно и адекватно.

По отношение на това дали развъдните асоциации могат да идентифицират животните, БВС споделиха, че това е напълно възможно, при условие че данните се въвеждат във ВетИС (Интегрирана информационна система на БАБХ).

По време на втората част на работния формат представителите на БВС и на дирекция ЗХОЖКФ дискутираха подготвяната процедура за отчитане изпълнението на профилактичните мероприятия.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates