Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Среднощна акция на РДГ Берковица

Актуални агро новини.Среднощна акция на РДГ Берковица.

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Берковица са задържали лица в момент на транспортиране на незаконна дървесина. Нарушението е констатирано след получен сигнал тази нощ около 1:30 часа в местността „Мара Врачанка", землището на село Борован, област Враца. Проверяващите са установили четири лица, които транспортират дърва за огрев с четири каруци. Две от лицата са задържани, останалите успели да избягат. Органите на МВР са сигнализирани за установяване на нарушителите и провеждане на издирвателна операция за избягалите лица. Дървесината е била немаркирана и без превозни документи. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Задържани са конете, каруците, бензиномоторен трион и дървесината. 

Това е вторият случай за по-малко от 12 часа, в който инспектори от РДГ Берковица залавят нарушители в горски територии. На 6 юни 2019 г. около 9:30 ч. при получен сигнал за местността „Палековото", землището на град Монтана, горски инспектори със съдействието на служители на РУ Монтана са установили нарушители, които транспортират с четири конски каруци дърва за огрев. 

Общо за денонощието само при двата случая са задържани 8 коня, 8 каруци, бензиномоторен трион и около 6 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates