Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Тържествено зажънване на ръжта по проекта „Хляб на мира“

Актуални агро новини.Тържествено зажънване на ръжта по проекта „Хляб на мира“.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) има удоволствието да Ви покани на церемония по зажънване на ръжта по проекта „Хляб на мира". Събитието ще се състои на 21 юни 2019 г. в землището на гр. Бяла Слатина, област Враца. Програмата започва от 11.00 ч. Домакин по проекта е Врачанският съюз на зърнопроизводителите. Официален гост на събитието ще бъде министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

От 13:00 часа е предвидена и пресконференция за медиите.

Проектът „Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. Проектът стартира през 2012 г. като добитата от полето около Помирителната църква в Берлин (мястото на някогашната „ивица на смъртта" на Берлинската стена) ръж е изпратена до всяка държава-участничка. Така през 2013 г. се полагат първите ръжени семена на исторически важни места в 12-те държави.

НАЗ е официален партньор по Проекта за България от самото му начало. Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната поема отглеждането на ръжта.

Повече информация за проекта можете да намерите на:

http://www.grain.bg/archives/5968,

http://www.friedensbrot.eu/

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates