Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Затворници ще помагат на британските фермери

Актуални агро новини.Затворници ще помагат на британските фермери.

Фермерите във Великобритания изпитват голям недостиг на работна ръка, след като все по-малко сезонни работници от Източна Европа идват в Кралството. За да решат проблема, властите ще пускат затворници на лек режим да работят по полето и в овощните градини.

За целта министърът на правосъдието вече обяви облекчаване на правилата за задържане в затворите от отворен тип.

Фермерите са доволни от решението на правителството и смятат, че то до голяма степен ще реши проблемите им. Стопанка на ферма за ягоди и други плодове споделя пред лондонски вестник, че затворниците ще бъдат третирани като всички други сезонни работници, които е наемала досега. Те ще получават същата надница в края на деня и ще се ползват от същите права.

Режимът в отворените затвори е много либерален, там няма заключени килии и униформи за пазачите. Но ако някой от осъдените избяга и бъде заловен, трябва да излежи присъдата си в нормален затвор.

В момента всеки, който е в отворен затвор, трябва да изчака една година, преди да получи разрешение да работи навън. Правосъдното министерство в Лондон предлага това ограничение да отпадне дотолкова, че затворниците да могат да работят през деня и да се връщат само за нощта.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates