Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма

Актуални агро новини.РИОСВ – Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма.

РИОСВ - Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма. Сигналът е за пяна в коритото на река Струма в участъка от моста на кв. Мошино в Перник по течението на реката към центъра на града.

Извършена е незабавна проверка като е обходено коритото на реката в пет участъка - от центъра на града срещу течението на реката до кв. Мошино. Локализирано е мястото на заустване на замърсени води - бетонов колектор на левия бряг на реката, който е заустен след моста на кв. Мошино. При проверката е установено, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в определен участък - от моста на кв. Мошино до моста срещу бензиностанция в Перник.

Органолептично не е установена миризма на химикали или гнилостни процеси във всички проверени участъци, нито наличие на умряла риба. По искане на РИОСВ - Перник ИАОС - София е взела водни проби за  извършване на последващ лабораторен анализ. Резултатите ще бъдат обявени допълнително.

Освен на зеления телефон на екоинспекцията, жителите на района са подали сигнала и на тел. 112, както и на дежурния телефон на общински съвет за сигурност на община Перник.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates