Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Инспекторите на ИАРА са извършили проверка на язовирите Мандра и Тихов лаг

Актуални агро новини.Инспекторите на ИАРА са извършили проверка на язовирите Мандра и Тихов лаг.

На 11.06.2019 г. служители на сектор РК Бургас, отдел РК Черно море извършиха планирана проверка на язовир Мандра. При проверката във водите на язовира е забелязана лодка, управлявана от лице, което след излизане на брега оставя лодката и побягва в неизвестна посока. След като са стигнали до местоположението на изоставената лодка, служителите на сектор Бургас установяват наличието на два чувала, от които са извадени 120 метра хрилни мрежи. В мрежите е имало приблизително 10 кг. риба от вида сребриста каракуда, която е върната обратно във водата. По случая е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.


На 12.06.2019 г. е извършена нощна проверка от служителите на РК град Враца съвместно с РПУ - Борован на язовир „Тихов лаг", село Борован. По време на проверката са заловени две лица, извършващи незаконен риболов с гумена лодка и мрежи. Установен е улов на риба от вида „сребриста каракуда" с общо тегло 20.100 кг, която е върната обратно във водите на язовира. На нарушителите са съставени актове по Закона за рибарството и аквакултури.


В периода от 05.06. до 12.06.2019 г. служители на ИАРА град Пазарджик и град Пловдив извършиха масови проверки на водни обекти. В хода на проверките са съставени 2бр. АУАН по ЗРА за извършване на любителски риболов без риболовен билет и 1бр. АУАН за извършване на риболов в тъмната част на денонощието. С констативни протоколи са иззети риболовни мрежи с обща дължина около 950 м. и 7 бр. риболовни уреди тип „комбайн" с обща дължина около 600 м. Уловената риба е върната във водата.Проверени са общо 23 лица, извършващи любителски риболов. Не са констатирани нарушения по ЗРА.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates