Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Китай отваря пазарите си за германски агропродукти

Актуални агро новини.Китай отваря пазарите си за германски агропродукти.

Китай вероятно ще отвори пазарите си за германско говеждо месо и други хранителни продукти и аграрни суровини. За това съобщи германският министър на земеделието Юлия Кльокнер, която е на официално посещение в Народната република.

До момента вносът на германско говеждо е забранен, тъй като Федералната Република, заедно с други европейски държави, е сред страните, в които в миналото имаше случаи на болестта "луда крава".

Заради африканската чума по свинете Пекин проявява освен това интерес към по-голям внос на свинско месо от Германия. Експерти прогнозират, че до края на годината Народната република ще загуби около 20 процента от своето поголовие, което се изчислява на 400 милиона животни. В резултат ще има голям недостиг на месо и рязко покачване на цените. При разговорите по този въпрос Кльокнер е била помолена Германия да увеличи своите доставки. Ръководителката на агроведомството в Берлин настоява и за отваряне на китайските пазари за германски ябълки, зърнени култури и пилешко месо, за които в момента има административни пречки.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates