Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Експерти провериха последното от 14-те проектни предложения за развитие на туристически дейности по ПРСР 2014-2020 г.

Актуални агро новини.Експерти провериха последното от 14-те проектни предложения за развитие на туристически дейности по ПРСР 2014-2020 г..

Днес, експерти на Министерство на земеделието, храните и горите  и Държавен фонд „Земеделие" извършиха проверка на къща за гости. Кандидатът е подал проектно предложение чрез МИГ Лом за финансиране на проект ,, Извършване на ремонтни дейности на хотел-ресторант в гр. Лом, кв. Боруна" по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общата стойност на проекта е 54 000 лв., а исканата субсидия е в размер на 41 000 лв.

Собственичката на обекта заяви, че семейния хотел е изграден със собствени средства. Субсидията ще бъде използвана за ремонтни дейности на три стаи, както и на съществуващия ресторант в него.

Поредността на проверките, определяна от медиите, остави за накрая предложението за извършване на ремонтни дейности на хотел-ресторант в Лом. Изготвените от проверяващите протокол и доклад от проверката ще бъдат предоставени на ДФЗ, от където ще разгледат проекта за допустимост и ще извършат допълнителни проверки.

През последната седмица експертите извършиха общо 14 проверки на проектни предложения за развитие на туристически дейности, подадени чрез Местните инициативни групи.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates