Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Стартира ново самолетно заснемане от Системата за идентификация на земеделските парцели

Актуални агро новини.Стартира ново самолетно заснемане от Системата за идентификация на земеделските парцели.

Oт 08.07.2019 г. се планира да започне предвиденото за 2019 г. ново самолетно заснемане, съобщава Министерство на земеделието, храните и горите. То ще обхване около една четвърт от територията на страната и е последната част от изпълнението на четиригодишен проект за изготвяне на нова цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на цялата страна.

Съгласно изготвен от изпълнителя график, при благоприятни климатични условия, заснемането за 2019 г. трябва да приключи до края на юли и ще обхване изцяло или частично области Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна, както и погранични с Република Сърбия райони в области София област и Перник.

Заснемането се извършва с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофото карта.

В резултат на дешифрацията (разчитане) на новата ЦОФК, както и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки, проведени през годината ( предвижда се да стартират през август), ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане" за кампания 2019 г.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates