Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Русия ще ратифицира Парижкото споразумение

Актуални агро новини.Русия ще ратифицира Парижкото споразумение.

Русия ще ратифицира Парижкото споразумение за опазването на климата. Очаква се това да стане съвсем скоро - обяви президент Владимир Путин в кулоарите по време на срещата на Г-20 в Осака.

"В Русия затоплянето протича двойно по-бързо, отколкото на други места по света. За всички нас това е голямо предизвикателство и трябва най-после да го осъзнаем", каза Путин пред журналисти в японския град. Като особено сериозен проблем той посочи разтопяването на ледниците в Сибир.

По думите на руския държавен глава страната му ще спазва всички предписания, включени в Парижкото споразумение от 2015 година, за да реагира на климатичните промени. За това се договориха всички участници в срещата в Осака, с изключение на Съединените щати. Според Путин неговият колега в Белия дом също обръща сериозно внимание на екологичните въпроси.

Самият Доналд Тръмп за пореден път защити своята политика в областта на околната среда. На пресконференция в Осака той потвърди, че няма да се придържа към Парижкото споразумение. Както е известно, то предвижда глобалното затопляне да бъде ограничено до 2 градуса по Целзий.

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates