Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Верига в САЩ предлага зеленчуци, направени от месо

Актуални агро новини.Верига в САЩ предлага зеленчуци, направени от месо.

В отговор на лавинообразно растящото търсене на вегански алтернативи на месо, американска верига за бързо хранене пусна на пазара зеленчуци, направени от пуешко.

Компаниите в Съединените щати, предлагащи бургери, направени от растителни продукти и имитиращи месо, в момента са на върха на вълната, използвайки манията за предполагаемите здравословни ползи от отказа от истинските животински продукти. В реакция на това една от по-големите американски вериги за бързо хранене, смята да пусне в своите над 3000 филиала продукти от месо, имитиращи зеленчуци. "Ако те могат да правят месо от зарзават, ние можем да произвеждаме зарзават от месо", се казва в рекламната кампания на веригата, лансирана в американските телевизии.

Засега проектът е на етап първоначални тестове, но в никакъв случай не е шега, уверяват от фирмената централа. В най-скоро време в асортимента на ресторантите ще влезе продукт, който прилича на морков, но е съставен от смляно пуешко месо, формовано като зеленчука и след това сварено на ниска температура. След изстиване наподобяващият заострен кренвирш морков се овалва в морковено брашно, за да добие характерния оранжев цвят. "Всичките тези ерзацпродукти се опитват да приличат на това, което американците обичат, а именно истинското месо", твърдят от маркетинговия отдел на компанията.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates