Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Фонд "Земеделие" търси начин да обезщети стопаните, чиито животни са убити заради Африканската чума

Актуални агро новини.Фонд "Земеделие" търси начин да обезщети стопаните, чиито животни са убити заради Африканската чума.

В началото на следващата седмица ще има среща с областни управители от Северна България, представители на Агенцията по безопасност на храните и горските предприятия, на която ще се обсъжда чумата по свинете и ще се търсят варианти за справяне с проблема. Освен това Фонд „Земеделие“ ще търси начин да обезщети собствениците на вече избити животни, въпреки че те не са били регистрирани, обяви ресорният министър Десислава Танева, предаде БНР. 

"Това ще е и целта на срещата в понеделник - отново масирана информационна кампания до всеки заден двор във високорисковите зони, които са вече определени, още като е възникнало заболяването от Бабоха. До момента в България това е едва втори случай и евтаназираните животни са 36 домашни тип "заден двор". Те нито са регистрирани, това означава, че марките им за биосигурност, което е най-големият проблем, липсват. Въпреки това във вторник планираме управителен съвет на ДФ "Земеделие" за възможен механизъм, по който стопаните, на които бяха евтаназирани животните, да получат определено обезщетение."

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates