Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Швейцарски ден на фестивала "Произведено във фермата"

Актуални агро новини.Швейцарски ден на фестивала "Произведено във фермата".

По повод 1 август,

националния празник на  Швейцария ще има Швейцарски ден на „Произведено във фермата"! Мнозина от  фермерите и малките производители на Фермерския фестивал са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На събитието в 12:30 часа специални гости ще бъдат посланичката на Швейцария Мюриел Берсе Коен и заместник-министърът на земеделието Чавдар Маринов.

Във времето за дегустации ще бъдат представени различни швейцарски сирена, както и прочутото швейцарско фондю, подготвено от шеф Йордан Касабов. Ще има и меко алпийско сирене, направено от българско мляко по швейцарска рецепта, както и много млечни  от продукти от фермите с швейцарска подкрепа и ....още българо-швейцарски изненади.

Това събитие на Фермерския фестивал се провежда по проект, финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Фестивалът се организира от Икономедиа и Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА всяка сряда от 10:00 до 18:00 часа пред Министерството на земеделието.

Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, отгледани върху дъбови, трупи, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя...

Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates