Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Риболовът у нас е с модерна система за наблюдение и електронен дневник

Актуални агро новини.Риболовът у нас е с модерна система за наблюдение и електронен дневник. В сила е наблюдението на корабите за улов на риба по Черно море. Агенцията по рибарство и аквакултури е

изградила най-модерната система за наблюдение на риболовните кораби, която ще направи по-ефективен контрола върху нелегалния улов. Това заяви изпълнителният директор на звеното Галин Николов.

Центърът за наблюдение на корабите във Варна е реновиран, а системата функционира към него. Той беше създаден през 2006 година с изискване да бъдат проследявани корабите с дължина над 15 метра. Сега проследяващи устройства имат и съдовете с дължина над 12 метра. Общият брой кораби с постоянно наблюдение е 180.

Оборудвани са и патрулните катери на Агенцията по рибарство, с които звеното извършва проверки по Черно море. Агенцията по рибарство е надградила и системата за водене на електронен дневник за улова на рибарите.

Нововъведенията имат за цел да прекратят нелегалния улов на калкан с оглед на това, че контролният орган вижда всяко движение на корабите по всяко време. Всички плавателни съдове във Варна и Бургас са оборудвани с модерни бордови комплекти за контрол на риболова им. Дейностите са финансирани по проект от Програмата за морско дело и рибарство.   

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates