Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

6 часа претърсвания в ОДБХ Бургас

Актуални агро новини.6 часа претърсвания в ОДБХ Бургас.

Специализирана акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" и спецпрокуратурата влезе и окупира сградата на Агенцията по

храните в Бургас. След шест часово претърсване и изземвания на документи трима от служителите на бургаската дирекция бяха отведени от служителите на ГДБОП. Сред тях и началникът на областната агенция по храните д-р Георги Митев.

Акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата започна още в 7 ч сутринта макар че директорът на областната дирекция д-р Георги Митев дойде около 10 часа в сградата. Към 16:30 беше отведен от служители на ГДБОП, като преди това без коментар по идентичен начин беше изведен заместник директорът на Агенцията, както и един от инспекторите. Никой от тях не пожела да даде обяснения за задържането си, нито да потвърди информацията, че акцията е заради изнудване и рекет на фирми.
Адвокатът над-р Георги Митев обясни, че клиентът му е с влошено здравословно състояние през целия ден, докато текат процесуални действия. Той също не коментира дали акцията е в следствие на сигнали подадени от служител на Агенцията за корупционни схеми. Останалите служители на звеното останаха на работните си места през целия ден.
Известно ем, че към този момент от Агенцията по храните разпределят финансовите обезщетения на стопанствата, загубили животните си, заради африканската чума по свинете. За справка, в Бургаски регион са избити около 4 хиляди прасета, 2 хиляди от които регистрирани и чакащи обезщетения. Не е ясно дали корупционните схеми са свързани с дейността на агенцията. Очакват се подробности.  

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates