Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

България се включи в проект на ЕК за по-високи авансови плащания по схеми за директни плащания

Актуални агро новини.България се включи в проект на ЕК за по-високи авансови плащания по схеми за директни плащания.

Проектът се разработва въз основа на искания от страна на държави-членки, при които

има тежки климатични условия, засягащи земеделската дейност

 

България поиска да бъде включена в проект на регламент на Европейската комисия за предоставяне възможност на определени държави-членки на Европейския съюз (ЕС) да изплатят завишен размер авансови плащания по схеми за директни плащания и някои мерки за развитие на селските райони за 2019 г.

Проектът се разработва въз на основата на искания от страна на държави-членки, при които има тежки климатични условия, засягащи земеделската дейност.

Идеята е авансови плащания да могат да се правят след 16 октомври в годината на заявяване. Те ще бъдат само по схеми за подкрепа, по които Разплащателната агенция е приключила всички проверки.

Това се обсъди на заседание на Смесения комитет по директни плащания и РСР към Европейската комисия, проведено в Брюксел на 28 август, като  държавите-членки на ЕС единодушно подкрепиха проекта.

След гласуване, в рамките на Смесения комитет по директни плащания и РСР, проектът на регламент трябва да премине вътрешните процедури по одобрение в ЕК и ще влезе в сила след публикуване в Официален вестник на ЕК.  

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates